Meteoprog Meteorološka Služba

Kombinujemo meorološke podatke i tehnologiju kako bismo pomogli zemljama, kompanijama i ljudima da bolje reaguju na vremenske promene. METEOPROLOG pruža mogućnost praćenja meteoroloških informacija širom sveta.
weather-describing
Iskustvo
Bavimo se vremenskim prognozama više od 20 godina
Preciznost
Odlična tačnost proračuna
Tehnologije
Sopstvena rešenja i modeli prognoze
Specifičnosti
Meteoprog će vam pomoći da procenite uticaj vremenskih prilika I pronadjete najbolje rešenje
globe
170 zemalja
Tačna vremenska prognoza za bilo koju lokaciju u preko 170 zemalja
code
API za Vremensku prognozu
Mogućnost povezivanja podataka o vremenskim prilikama sa sajtom ili mobilnom aplikacijom
map
150 000
Vremenska prognoza za preko 150 hiljada naselja
model
Model WRF
Predvidjanje na osnovu WRF modela I sopstevih unapredjivanja
Wikipedia
history
Već 75 godina
Arhiva vremenske prognoze – istorijski podaci širom sveta za poslednjih 75 godina
calendar
Od 2003. godine
Već 20 godina konstantno usavršavamo kompleksni softver za kompjutersko modelovanje vremenske prognoze
planet
Prednosti
Prednosti naših proizvoda i tehnologija
Odlični pokazatelji tačnosti vremenskih prognoza u kombinaciji sa visokim standardima naučne baze i računarske snage.
Tačna vremenska prognoza
  • Zasnovana je na sopstvenim razvojima i naprednim modelima predvidjanja
  • Brzi, pouzdani i veoma precizni podaci o vremenskoj prognozi
  • Vremenske karte, vremenski grafici, meteogrami i još mnogo toga
weather-detection-tools
Vremenski indikatori
  • Veliki broj indikatora: temperatura, padavine, vetar, pritisak, UV indeks i mnogi drugi
  • Današnja vremenska prognoza, sutrašnja, nedeljna, mesečna pa čak i godišnja
weather-learning
Donosite efikasnije odluke
  • Ostvarite poboljšanje poslovnih performansi u granama kao što su logistika, energetika, poljoprivreda, sport, zabava i još mnogo toga
  • Najbolje poslovno rešenje – brz i pouzdan vremenski API
weather-science
O projektu
O METEOPROG projektu

METEOPROG projekat je jedan od prvih meteoroloških projekata koji se pojavio u Ukrajini. Projekat svojim korisnicima omogućuje pristup u realnom vremenu detaljnim informacijama o vremenskim uslovima i vremenskoj prognozi u više od 150.000 gradova i mesta širom sveta preko 15 godina.

METEOPROG.COM je globalna verzija projekta METEOPROG, koja sadrži detaljne informacije o vremenskim prilikama i vremenskoj prognozi u preko 150.000 gradova i mesta.

Podaci o vremenskoj prognozi predstavljeni su na našem sajtu u vidu vremenskih mapa, meteograma i tabela, koji daju potpunu sliku vremenske situacije u naseljenim mestima tokom narednih nedelja.

Naučna osnova

Osnova za izračunavanje podataka vremenske prognoze je WRF (Weather Research and Forecasting) numerički model vremenske prognoze. Instaliran je na klaster računaru visokih performansi. Naši serveri obradjuju podatke sa meteoroloških stanica na desetinama hiljada tačaka širom Zemlje svakog sata. Ovo omogućava da se napravi najtačnija vremenska prognoza za bilo koje naselje u preko 170 zemalja sveta.

Odlične stope tačnosti vremenske prognoze kombinovane su sa visokim zahtevima za naučnu osnovu i računarsku snagu. To čini WRF model visoko efikasnim alatom. Pozitivno se izdvaja od većine drugih vrsta vremenskih prognoza, koje se grade na osnovu globalnih modela vremeskih prilika.

Detaljnost WRF proračunarske mreže projekta METEOPROG je 27x27 km u ravnicama i 9x9 km u planinskim i priobalnim područujima. Ovo omogućuje dobijanje najtačnije vremenske prognoze na mestima gde promene vremena mogu biti značajne čak i u najbližim tačkama (za poredjenje, korak prognostičke mreže je 112 km u globalnim modelima vremenske prognoze).

Ivan Kovalec
I.W. Kovalets.
Glavni stručnjak METEOPROLOG-a za numeričku vremensku prognozu i zagadjenje vazduha je vodeći istraživač Ukrajinskog državnog Univerziteta Primenjenih nauka, Doktor tehničkh nauka.

Kompujtersko predvidjanje vrši softverski kompleks u vlasništvu METEOPROG (kompanija STNL MEDIA INVEST LIMITED) razvijen od strane stručnjaka za projekte u saradnji sa Ukrajinskim centrum za zaštitu životne sredine i projekata vezanih sa vodom (UCEWP) akademije tehnoloških nauka Ukrajine.

UCEWP su 1999. godine osnovali Akademija tehnoloških nauka Ukrajine i radnici Instituta za probleme matematičkih mašina i Sistema Nacionalne akademije nauka Ukrajine kao naučni, inženjerski i informacioni centar specijalizovan za razvoj softverskih Sistema za podršku odlučivanju za vremenku prognozu, hidrološki režim reka i poplava, dinamiku obalnog pojasa mora, zagađenje životne sredine, radijacionu bezebednost, upravljanje životnom sredinom, upravljanje vodnim sistemima.

Specijalisti centra su uključeni u velike projekte matematičkog modelovanja životne sredine zajedno sa vodećim naučnim centrima EU, SAD i drugih zemalja, zahvaljujući čemu UCEWP ima ogromnu medjunarodnu reputaciju.

Glavni stručnjak METEOPROLOG-a za numeričku vremensku prognozu i zagadjenje vazduha je vodeći istraživač Ukrajinskog državnog Univerziteta Primenjenih nauka, Doktor tehničkh nauka I.W. Kovalets. (Google Scholar).

Razvoj

Ne stagniramo, stalno se razvijamo. Naši stručnjaci konstantno poboljšavaju i usavršavaju matematički model koji se koristi za proračun vremenske prognoze. Ovo omogućuje da se poveća broj gradova pokrivenosti, kao i da se poboljša tačnost vremenske prognoze, uključujući i složene oblasti kao što su morske i okeanske obale, kao i planinski teren.

Danas, METEOPROG reginalni projekat posluje u više od 50 zemalja sveta. Podržavamo posebnu lokalizaciju za svaku zemlju, sa praktičnijom navigacijom u zemlji sedišta i najdetaljnijom vremenskom prognozom i mapama za tu teritoriju.

Spremni smo da primimo komentare, sugestije i kritike naših korisnika u vezi sa našim proizvodima i njihovoj iskorišćenosti. Radujemo se vašim komentarima i željama poslatim na e-mail adresu: info@meteoprog.com

Usluge
Meteoprog usluge
Pomažemo u poboljšanju kvaliteta života i efikasnosti poslovanja, smanjujemo rizike povezane sa promenom vremena tako što prikazujemo podatke o vremenskim promenama i rešenja na osnovu istih.
Vremenska prognoza
Stalno se usavršavamo i trudimo da naša usluga bude najbolja na svetu u godinama ispred nas. Sigurno ćete pronaći najtačniju vremensku prognozu za vašu lokaciju.
meteoprog-page-preview
Vidžet o vremenskoj prognozi
Postavljanje informatora na vašu stranicu je prilično brz i jednostavan proces.
weather-widget
Vremenski API
Dobijajte podatke o vremenskim prilika preko API. Ovo je prilika da pokrenete sopstvenu meteorološku službu.
weather-widget
Istorijski podaci
Podaci koje prikuplja Meteoprog omogućuju vam da razumete kako su se vremski uslovi menjali tokom vremena i da predvidite vremenske promene narednih dana, meseci, pa čak i godina.
historical-data